Bennebroekse Amateur Tuinders Vereniging | info@batv.nl

Voedselbank

VoedselbankIn het tuinseizoen 2017 is de BATV als proef een samenwerking aangegaan met de Voedselbank in Hillegom. Dat is een succes geworden. Waar we begonnen met 4 kratjes is het vaak voorgekomen dat we 8 of 9 kratten met allerlei groenten konden aanbieden.
De Voedselbank en het bestuur van onze vereniging bedanken alle tuinders die hebben meegedaan.

En dit succes heeft een vervolg gehad: vanaf de laatste week van mei 2018 zijn we weer gestart! Iedere woensdagavond staan er kratjes klaar bij de blokhut van de vereniging en kunnen tuinders daarin groenten, aardappelen en hard fruit doneren voor de Voedselbank. Donderdagochtend komt een vrijwilliger van de Voedselbank de kratten bij de blokhut ophalen. Diezelfde middag wordt de oogst uitgedeeld aan de ingeschreven personen bij de Voedselbank.

In 2019 zijn we hiermee weer verder gegaan. Ook nu weer is er veel groente aan de Voedselbank geleverd. De Voedselbank dankt alle tuinders voor hun bijdragen.

Het bestuur heeft besloten om met dit initiatief verder te gaan in 2020. Vanaf woensdag 13 mei staan iedere week de kratjes klaar bij de blokhut van de vereniging, zodat tuinders daar hun groente, aardappelen en hard fruit in kunnen doneren voor de Voedselbank.

Scroll naar Boven